yellowheader 1900

Bekijken PDF (online)

Was het, in helaas bijna alweer in een ver weg verleden, hele Internet inderdaad nog een Groot "World Wide Web  for all of Us", tegenwoordig...met alle Spam, Phishing-emails en allerhande TrojanHorses, is het helemaal niet meer zo leuk voor de gemiddelde en gevorderde gebruiker. Overal hebben we beveiligings middelen voor nodig, FireWalls en AntiVirus programma's.

Dat heeft wat teweeg gebracht, want ook zijn browsers naar hun gebruikers toe, steeds strenger geworden in wat er via de browser mag en kan worden door gegeven.  Op andere platforms en forums kunt u zich in deze materie mogelijk verder verdiepen.........als daar behoefte aan is.

Maar zo is mettertijd ook de PDF, een document vorm  om juist vóór en dóór iedereen leesbaar te zijn, min of meer op de zwarte lijst gekomen, omdat het voor "kwaadwilligen" mogelijk is om juist in dat "voor iedereen leesbare bestand" rommel te kunnen verstoppen. Wanneer je veilige websites bezoekt is die kans echter klein. Maar omdat de wereld nu eenmaal gek in elkaar steekt, en aan angst een verdien model te koppelen is , laten zelfs de "goeien" deze onrust lekker  bestaan, want dat bevorderd de verkoop van antivirus software.............Jammer, maar het is wel een beetje zo. Ook de "goeien" zijn dus een beetje "rattig".

Genoeg daarover........

Hier geef ik enkel wat tips voor  plezierig internetten, :

Gebruik een "veilige : browser  . Mijn keuze én advies is dan  FIREFOX.

Je kunt kiezen uit de standaard FIREFOX ( regelmatig  updates) of de zgn ERS versie , die slecht een keer per jaar een stevige update krijgt. Of  gebruik, de FIREFOX DEVELOPPER EDITION.

FireFox is helemaal  plezierig te maken met enkele  onmisbare  add ons

Ga naar EXTRA >>> addons :

Firefox extenties

Om advertensies  te blokkeren en daardoor het lees scherm rustig  en overzichtelijk te houden  gebruik je  AD BLOCKER ( aldan wel of niet de standaard of Ultimate edition)

Voor het bekijken /volgen van alle links waar PDF's mee worden doorgelinked gebruik je dan : SODA PDF

sodaPDFvieuwer

toevoegen aan Firefox !

Soda PDF reader leid een link met een PDF  om naar een  "on-line PDF handler"..... het bestand zal openen  en is dan  leesbaar/scrollbaar. Uiteraard  zit er ook een zoom knopje op om beeld groter of kleiner te maken.

Maar kijk eens naar de werkbalk :

sodaPDFvieuwerMENU

DE SODA online viewer laat u ook aanpassingen maken !!! Wanneer u klaar bent met het eventuele aanpassen >>>klikt u eenvoudig  op DONE en uw wijzigingen  worden verwerkt en kunt u het aangepaste bestand  Downloaden naar uw PC/Labtop

sodaPDFvieuwerDOWN

 

Veel kijk plezier  !

Disclaimer :

De Tips over browser gebruik komen uit eigen ervaring van  onze Webmaster Mick. Het is geenzins de bedoeling om hier een diuscussie groep over veilig computeren en de beste programmas  op te zetten of weer te geven. Ook zijn wij op geen enkele wijze verbonden aan de door ons aanbeloven programma's. Deze spelen we aan u door, enkel vanuit onze eigen ervaringen en tevredenheid  van de vermelde onderdelen....

zegelbanner

logogeelshade 400

Sinds 1948

Postzegelvereniging Philatelica Rotterdam
KVK nummer 40348140.
ROTTERDAM

Vaste informatie bronnen :

Interessante links voor U :

Deze website is geheel volgens

     Europeese GDPR rules

Privacystatement 175

© Copyrights reserved  PV-PHILATELICA ROTTERDAM

Lees:  AlgemeneVoorwaarden       Leveringsvoorwaarden & Condities     PrivacyStatement           Aanmelden als Lid        Contact& Informatie         Webdesign by Madstudio